Riiast

Olen elanud nüüd üle aasta Riias ning nii mõnedki sõbrad-tuttavad on küsinud nõu - küll öömaja, söögikoha või muidu vaatamisväärsuste kohta. Tasapisi kogun siia kokku oma soovitused.

Saturday, March 6, 2010

Riia - Baltikumi sushipealiin

Sushit saab Riias pea-aegu igal pool ning reeglina väga mõistliku hinnaga.

Mõnusamaid kette on Planeta Sushi oma lõunakomplekti pakkumisega, suviti on mõnus istuda just nende terrassil vanalinnas Toomkiriku platsil (Šķuņu iela 18) http://www.planetasushi.lv/

Veidi kallim ning peenem on Kabuki, näiteks restoranidega vanalinnas Audeju 14, K. Barona 14 aga ka näiteks Jūrmalas, Jomas iela 61.

Lihtrahvale on lähedal Gan Bei, mille söögikohad asuvad kõikides suuremates kaubanduskeskustes: Alfa, Domina, Spice, Origo, Mols, Sky&more. Neil on väga head lõunapakkumised ning lisaks ka kojutoimetamine, osa menüüst ka öö läbi.

Kui nälg hakkab keset ööd näpistama, näiteks ööklubist väljudes, siis võib jalad seada Reval Hotel Latvija Olympic Casinosse. Seal, keset mängumasinaid paikneb sushirestoran Shogun. Atmosfäär pole just suurem asi, aga sushi on OK ning mis peamine - kas keset südööd ning varavarahommikul saab kvaliteetselt einestada.


Huvitava valikuna saab korea-pärast sushit süüa vanalinna korea restoranis Soraksans Miesnieku 12. Tagasihoidliku täispuidust interjööriga, kuid omanäoline, autentne ning hea toiduga. Ja suhteliselt odav.


Riia esinduslikeim ning kalleim jaapani restoran on Sumo , Kungu iela 8, mis saub samuti vanalinnas. Tegemist on Riia vanima ning traditsioonirohkeima jaapani restoraniga.


Lisaks eel-loetletuile võib sushit leida kõige erinevamate restoranide-kohvikute menüüst. Ilma naljata, aga Riia on vähemalt Baltikumi sushipealinn.

No comments:

Post a Comment