Riiast

Olen elanud nüüd üle aasta Riias ning nii mõnedki sõbrad-tuttavad on küsinud nõu - küll öömaja, söögikoha või muidu vaatamisväärsuste kohta. Tasapisi kogun siia kokku oma soovitused.

Saturday, March 6, 2010

Söögikohad

Minu konkurentsitu lemmik Riias on K.I.D Wine Lounge, mis asub vanalinnas, Grecinieku 8. Tegemist on KID-i restoranideketi laiendusega, milles toimetab üks Läti tuntumaid sommeljeesid. Tegemist on fine dining'u kontseptsiooniga, millele lisandub väga ulatuslik veinilist ning kõike seda väga mõistliku hinnaga. Atmosfäär on mõnus ja teenindus hea.

Üks soositumaid restorane on "Rossini", 6 Pumpura iela, tel. +37167334497. Telefoninumber on täiestin asjakohane, sest ilma lauda broneerimata pole mõte saatkondade vahel asuvasse kaunis jugendarhitektuuriga piirkonnas asuvasse keldri(!!!) restorani sisse astuda.

Väga hea õllevalik on see-eest saadaval Riia ühes esimeses välis-osalusega ning siiani tegutsevas belgia pubis Bon Vivant vanalinnas, Marstalu iela 8. http://www.bon-vivant.lv/ Köök on osaliselt Belgia-pärane, osalt rahvusvaheline (ehk siis boef a la tartar + pasta + seljanka). Kuid näiteks hooajal (sügis-kevad) saab nautida suurepäraseid austreid hinnaga 15 kr tk.

No comments:

Post a Comment